marți, februarie 24

Un montaj care iti da de gandit

Mesajul acestui clip este simplu "porta ma increzutule centura"

Romania seamana din ce in ce mai mult cu Statele Unite



In ultima perioada in Romania se observa o cresterea alarmanta a infractionalitatii si o vizibila indiferenta a autoritatilor care in mod normal ar trebui sa gaseasca metode pentru a impiedica astfel de porniri ale cetatenilor. Cum cu siguranta nu se vor lua masuri pentru prevenire, asteptam inca un jaf al secolului, inca un jaf armat la banca sau poate vrem va vedem si la noi elevi care isi impusca colegii sau profesorii chiar in salile de curs. Imagini pe care nici nu le putea inchipuia ca s-ar produce in romanica tin astazi titlul primelor pagini ale ziarelor si deschid jurnalele de stiri. Daca tot incercam sa copiem asa intens acest model de toto rasul, macar sa o facem cum trebuie. Abea astept sa vad o urmarire ca in buletinele de stiri din state in care infractorul este urmarit din elicopter, iar acesta goneste nebuneste pe autostrazile interminabile. Poate asta e singura problema care sta in calea americanizarii noastre complete. Si dupa cum imi cunosc poporul sar putea ca la acest capitol sa nu reusim sa ii ajungem "ever".

Astazi se serbeaza Dragobetele, deci "sa fiti iubiti"


Fiu al Babei Dochia, 'Dragobetele' era sărbătorit pe 24 februarie. Sărbătoarea de Dragobete este considerată echivalentul românesc al sărbătorii Valentine's Day, sau ziua Sfântului Valentin, sărbătoare a iubirii. Probabil că 24 februarie însemna pentru omul arhaic începutul primăverii, ziua când natura se trezeşte, ursul iese din bârlog, păsările îşi caută cuiburi, iar omul trebuia să participe şi el la bucuria naturii.

Entitate magică asemănătoare lui Eros sau Cupidon, Dragobetele se diferenţiază de blajinitatea Sfântului Valentin din tradiţia catolică, fiind un bărbat chipeş, un neastâmpărat şi un năvalnic. Preluat de la vechii daci, unde Dragobetele era un peţitor şi un naş al animalelor, românii au transfigurat Dragobetele în protectorul iubirii celor care se întâlnesc în ziua de Dragobete, iubire care ţine tot anul, aşa cum şi păsările "se logodesc" în această zi.

În această zi satele româneşti răsunau de veselia tinerilor şi de zicala : Dragobetele sărută fetele. Sunt multe credinţele populare cu referire la Dragobete. Astfel se spunea că cine participa la această sărbătoare avea să fie ferit de bolile anului, şi mai ales de febră, şi că Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat. Îmbrăcaţi de sărbătoare, fetele şi flăcăii se întâlneau în faţa bisericii şi plecau să caute prin păduri şi lunci, flori de primăvară. În sudul României (Mehedinţi), fetele se întorceau în sat alergând, obicei numit zburătorit, urmărite de câte un băiat căruia îi căzuse dragă. Dacă băiatul era iute de picior şi o ajungea, iar fata îl plăcea, îl săruta în văzul tuturor. Sărutul acesta semnifica logodna celor doi pentru un an, sau chiar pentru mai mult, Dragobetele fiind un prilej pentru comunitate pentru a afla ce nunţi se mai pregătesc pentru toamnă.

Nici oamenii mai în vârstă nu stăteau degeaba, ziua Dragobetelui fiind ziua în care trebuiau să aibă grijă de toate orătăniile din ogradă, dar şi de păsările cerului. În această zi nu se sacrificau animale pentru că astfel s-ar fi stricat rostul împerecherilor. Femeile obişnuiau să atingă un bărbat din alt sat, pentru a fi drăgăstoase tot anul. Fetele mari strângeau de cu seara ultimile rămăşiţe de zăpadă, numită zăpada zânelor, iar apa topită din omăt era folosită pe parcursul anului pentru înfrumuseţare şi pentru diferite descântece de dragoste.

O altă tradiţie spune că Dragobetele a fost transformat într-o buruiană, numită Năvalnic, de Maica Precistă, după ce nesăbuitul a îndrăznit să îi încurce şi ei cărările.

Cand te plictisesti la puscarie, chemi elocopterul sa te duca acasa.


Cel mai celebru infractor din Grecia, Vassilis Palaiokostas, a evadat duminica dintr-o inchisoare de maxima securitate din Atena folosind cu succes, pentru a doua oara, un stil demn de un scenariu la Hollywood - cu ajutorul unui elicopter.

Vassilis Palaiokostas, in varsta de 44 de ani, mai evadase din inchisoare si in 2006 intr-o operatiune la fel de spectaculoasa, in care a folosit elicoptere si masini de mare viteza.

El fusese arestat din nou vara trecuta pentru presupusa organizare a rapirii unui om de afaceri si era in asteptarea procesului, relateaza NewsIn, citand Reuters.

Impreuna cu Palaiokostas a evadat duminica din inchisoarea Korydallos, din apropiere de Atena, si complicele sau albanez, Alket Rizai, de 32 de ani. Cei doi au evadat folosind o scara din franghie lansata de la bordul unui elicopter. Elicopterul a fost gasit abandonat in regiunea Kapandriti, la nord de capitala.

Palaiokostas era condamnat pentru mai multe jafuri si pentru rapire in momentul in care complicii l-au ajutat sa fuga din curtea inchisorii, tot cu un elicopter, in urma cu trei ani.

Politia l-a gasit din nou in august, cand a urmarit traseul unor bani marcati ce fusesera platiti ca rascumparare pentru un om de afaceri rapit. Complicele sau albanez era un mafiot condamnat pentru o crima comisa in 2003.

Italian beat loveste mortal cu masina un roman si este cercetat in stare de libertate


Un român în vârstă de 31 de ani a fost accidentat mortal de un italian de 24 de ani care se afla în stare de ebrietate şi consumase droguri. Autorităţile italiene au dispus cercetarea şoferului în stare de libertate.

Accidentul a avut loc pe şoseaua ce leagă zona Tiberine de Capena. Tânărul italian şi-a continuat drumul până acasă, după care, realizând gravitatea situaţiei s-a dus la carabinierii din Capena şi le-a povestit ce se întâmplase.

Ajunşi la locul accidentului, carabinierii au găsit trupul neîsufleţit al românului pe marginea şoselei, în iarbă.

Autorul accidentului a fost supus controlului de alcoolemie care a rezultat pozitiv cu un nivel al alcoolului în sânge peste 1,5 grame pe litru. A ieşit pozitiv şi controlul privind consumul de droguri, rezultând în sângele tânărului şofer italian urme clare de cocaină şi marihuana.

Deşi iniţial, italianul de 24 de ani a fost arestat, autorităţile au dispus ulterior cercetarea sa în stare de libertate - decizie motivată prin faptul că, prin autodenunţul său, acesta nu mai reprezintă un pericol public.

sursa: www.libertatea.ro

Harta clanurilor mafiote din Bucuresti


Daca locuiti in Bucuresti aveti o problema, sau mai bine zis inca una. Scali, Malu, Domnu, Preda, chiar si Sadoveanu, nu sunt strazi pe care se asfalteaza in plina iarna, ci sunt doar o mica parte din cei care au facut o adevarata arta din santaj, camatarie, bataie, taxa de protectie, talharie sau trafic de droguri. Sunt clanurile care actioneaza in Bucuresti si care si-au impartit teritoriul. Fiecare cu propriul domeniu de activitate.
Sectorul 1 a fost condus pana acum cativa ani de fratii Gemeni, care au ajuns insa dupa gratii si asa s-au ridicat alti interlopi. Potrivit procurorilor si politistilor, clanul Sadoveanu este specializat acum in taxe de protectie. Iar gruparea Buba are grija de cimitire. Adica nimeni nu-si ia loc de veci fara a plati o taxa in plus. Clanul Capone "lucreaza" la gara de Nord. Obiect de activitate: taxa de protectie si controlul taximetristilor de lux - cei care lucreaza la negru. Proxenetismul, talhariile si furtul de masini sunt de domeniul clanului Domnu.
Sectorul 2 este ,,coordonat" de catre clanul Duduianu si gruparea Gheara si Corsicanu care controleaza tot ce misca in centrul comercial Niro, dar si in randul afaceristilor chinezi. Capii clanului Duduianu au fost arestati pentru trafic de droguri. Mai este Mitu al lui Caran, care dirijeaza o retea de proxeneti, dar este implicat si in furtul de masini si traficul de droguri.

Sectorul 3 este condus de oamenii lui Stoaca, specializati in furturi si proxenetism. Cei din clanurile Burtea si Scali sunt implicati in afaceri dubioase cu terenuri si se impun prin santaj. Mai este Sile Pietroi, retinut anul trecut, dar foarte repede eliberat de magistratii bucuresteni, care au considerat ca nu reprezinta pericol social.
Sectorul 4 are clanul Tobosarii si oamenii lui Benga, specializati in taxe de protectie. Tot aici, a revenit de dupa gratii si clanul Sportivilor, pentru ca membrii gruparii sunt judecati in stare de libertate.
Sectorul 5 era controlat in totalitate de fratii Camataru. De cand sunt la inchisoare, au pus stapanire Duduienii lui Piam, cu talharii, santaj si furturi.
Sectorul 6 este controlat de gruparea Malu, care alimenta zona cu droguri, a fost decapitata, la fel si gruparea lui Vasiloi. Au ramas insa oamenii lui Vali Nebunu, gruparea lui Parcalab si clanul lui Preda.

sursa: ziua.ro