marți, aprilie 28

Pilot automat

Un BMW care se conduce singur cu peste 120km/h

Dati-i ma jucaria inapoi

Cel mai frumos cadou pe care poti sa-l primesti ca baiat la varsta pubertatii!

Daca stau sa ama gandesc mai bine as vrea si eu u asemenea PSP :))

Ce este dragostea?

Desi unele raspunsuri depasesc capacitatea intelectuala a unui pusti 5-8 ani sunt totusi funny.

Banc : Bula la scoala

Am tot auzit bancul asta si m-am gandit sa-l pun pe "hartie" cum s-ar spune :D Si l-am pus si sper sa va placa :P

Pirate Bay, susţinut de internauţii din întreaga lume


După o săptămână petrecută în sala de judecată sub acuzaţia încălcării drepturilor de autor, fondatorii celui mai mare tracker de torrente din lume au şanse bunse să iasă basma curată. Televiziunile îi susţin, alături de numeroase grupuri de sprijin online din întreaga lume. 

 

Fondatorii faimosului tracker de torrenţi Pirate Bay, unul dintre cele mai mari site-uri de file sharing din lume, au intrat în proces lunea trecută, la Stockholm, după ce au fost acuzaţi de companii precum Sony sau Warner Bros. de încălcarea drepturilor de autor, scrie BBC.

“Pirate Bay a afectat munca creatorilor unor tipuri diferite de conţinut, de la muzică la filme şi de la cărţi la programe tv. A dăunat mai ales prin distribuirea unor opere supuse drepturilor de autor înainte de lansarea lor oficială”, s-a pronunţat John Kennedy, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Producătorilor de Fonograme (IFPI), care reprezintă 1.400 de case de discuri din întreaga lume.

Daune de peste 10 milioane de euro

Fondat în 2003, Pirate Bay îi direcţionează pe useri spre linkuri “torrent”, permiţându-le, cu ajutorul programului de file-sharing BitTorrent, să descarce sau să încarce fişiere.
Reprezentanţii industriei filmului, muzicii şi jocurilor video au cerut despăgubiri de peste 10,6 milioane de euro pentru pierderile cauzate de zecile de milioane de downloaduri ilegale facilitate de Pirate Bay.

Totodată, fondatorii site-ului, Frederik Neij, Gottfrid Svartholm Warg, Peter Sunde Kolmsioppi şi Carl Lundstrom, riscă doi ani de închisoare şi o amendă de 143.500 de dolari dacă sunt găsiţi vinovaţi. Aceştia se declară însă libertarieni digitali şi spun că nu pot fi judecaţi pentru încălcarea drepturilor de autor din moment ce conţinutul site-ului nu este găzduit pe serverele lor.

În 2006, poliţia suedeză a făcut o serie de raiduri prin birourile companiei, punând sechestru pe aproape 200 de servere. Site-ul a fost închis temporar la acea vreme, dar s-a redeschis după câteva zile, conţinutul său fiind găzduit de servere din alte ţări.

Astfel, săptămâna trecută, judecătorul a ajuns la concluzia că “piraţii” nu pot purta vina încălcării drepturilor de autor din moment ce nu fac decât să înlesnească accesul la fişiere media împărtăşite de alţii, fără să participe la copierea şi transferul efectiv al acestora, informează 9am.ro. IFPI a renunţat la jumătate din capetele de acuzare marţea trecută, ajungându-se la o achitare parţială, completează publicaţia “Wired”.

Răspunsuri violente de la hackeri

După încă două zile de dezbateri însă, Peter Danowsky, consilierul juridic al IFPI, afirma, referindu-se la principala acuzaţie adusă celor patru inculpaţi, că “este vorba de o infracţiune voită/intenţionată, la scară mare, în urma căreia rezultă venituri substanţiale”, potrivit 9am.ro. Astfel, singura acuzaţie rămasă în picioare se referă la înlesnirea accesului utilizatorilor la conţinut protejat de copyright.

“Piraţii” susţin în continuare că trackerul lor nu este diferit de Google sau YouTube, ajutând doar la căutarea fişierelor. Comunităţile de hackeri şi-au exprimat şi ele dezaprobarea, atacând homepage-urile mai multor site-uri ale IFPI şi înlocuind comunicatele de presă ale acuzatorilor cu un text ameninţător. Accesând serviciul de social networking Twitter din sala de judecată, Peter Sunde i-a rugat să înceteze însă, pe motiv că pot afecta imaginea Pirate Bay.

Sprijin internaţional fără precedent

În schimb, Sunde a lansat un apel internaţional prin care le-a cerut tuturor userilor să traducă un comunicat al site-ului de file-sharing în care sunt explicaţi termenii procesului şi să-l transmită reprezentanţilor media locali. “OK, internauţi! Este timpul să puneţi puţin umărul pentru aceste downloaduri”, începe îndemnul cofondatorului Pirate Bay.

Reacţiile au venit imediat. Televiziuni suedeze au început să transmită live fluxul audio din cadrul procesului, însoţit de text şi fotografii, iar anonimi din ţări precum Olanda, Spania, Germania, Portugalia, Grecia, Italia, SUA, Canada, Danemarca sau Rusia updatează încontinuu informaţia. Un grup de sprijin a fost înfiinţat şi pe Facebook, membrii români fiind printre cei mai activi. Totodată, blogul românesc “Aglomerări Spontane” a publicat o traducere a comunicatului Pirate Bay.

În plus, primele două zile ale procesului au fost presărate cu mici comercianţi care vindeau bilete de acces în sala de judecată, cu susţinători care împărţeau dulciuri şi cântau în faţa tribunalului şi cu reprezentanţi ai opiniei publice, invitaţi să facă lobby pentru Pirate Bay. Procesul se va încheia pe 4 martie şi, indiferent de rezultat, graţie sprijinului media, el va schimba radical felul în care sunt percepute drepturile de autor şi mediul online. De altfel, succesul trackerului cu peste 22 de milioane de vizitatori este datorat chiar viziunii revoluţionare asupra copyrightului.

Sursa: ziarul Cotidian

Alice in tara Romanilor

Nu sunt EMO!



Multi o cunosc din urmatorul filmulet.



A facut un record de accesari in acea zi. Iar la ceva timp am vazut pe siteul ProTV 

o pagina dedicata ei. Pe multa lume enerveaza, multi o plac, asa ca am dezis sa ii pun acest filmulet deoarece chiar ma facut sa rad cu lacrimi. Sau sa plang cu lacrimi ca un emo mic :))